Cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk honlapunkon. Bővebb információt találhatsz az http://www.keresdagumit.hu/adatkezelesi-szabalyzat

Levegőmentes abronccsal érkezhet a Michelin 2024. évben

Posted by Tóth 2019.06.09 0 Comment(s)

A téma azért is érdekes mert az Európai Unió döntéshozói pár éve kötelezték az autó gyártókat, hogy az új gépkocsiknak rendelkeznie kell gumiabroncs nyomás ellenőrző rendszerrel.  a gyártók két megoldással álltak elő a témában az egyik a tpms sensor ami közvetlenül az abroncson belül, mig a másik megoldás indirekt módszerrel az ABS adatain keresztül méri a gumiabroncsok nyomás értékét.

Nem új információ, hogy a gumiabroncs gyárak régóta kísérleteznek a levegőmentes abroncsokkal. A Michelin már 2005 óta próbál megoldást találni a kérdésben. Hasonló témában a Hankook gumiabroncs gyártól láthattunk olyan videókat, amelyben ezeknek az abroncsoknak a működési elvét szimulálja.

 

A bemutatott fotó alapján futurisztikusnak hat a terhelést átvevő lamellák megjelenése a gumiabroncson belül. Habár ezek az abroncsok vélhetően oldalirányba kapnak burkolatot, amelyek a szennyeződésektől és sérülésektőlvédik a belső lamella szerkezetet. A meglévő információk alapján azt sem tudhatjuk biztosan, hogy ezek az abroncsok nyári vagy téli gumiként, vagy esetleg mindkettő kiváltására készülnek.

A Michelin ígérete szerint ezek az abroncsok megoldást nyújtanak a defekt mentességre és sérülésekre, amely jelentős környezetkárosító hatás csökkenésével jár. Éves szinten 200 millió abroncsot kell idő előtt cserélni sérülések miatt, amelyek eredhetnek külső sérülésből vagy nem megfelelő üzemszerű használatból.

 

A GM és a francia gumigyár 2024. évre ígéri ezeket az abroncsokat piaci szinten bevezetni, addig még várhatóan sok érdekes és hasznos információt tudunk meg róluk.

Leave a Comment